Imprezy okolicznościowe

Zorganizujemy Twoją wymarzoną imprezę!

Od początku istnienia restauracji organizujemy wszelkie imprezy okolicznościowe, zaufało nam tysiące gości podczas organizacji setek uroczystości takich jak wesela, urodziny, komunie oraz zestawy prywatne!

Wesela

Ślub i cała uroczystość weselna, to najważniejsza z chwil Pary Młodej na początku ich wspólnej drogi. Z tego względu wszystko musi być dopięte na ostatni guzik a my chętnie Wam w tym pomożemy!

Zajmujemy się organizacją wesel, nasza klimatyzowana sala weselna pomieści do 130 osób. Do każdego wesela podchodzimy indywidualnie, dzięki naszemu kilkunastoletniemu doświadczeniu staramy się doradzić Parze Młodej tak aby zapamiętali ten dzień do końca życia !

Menu weselne I

Zupa:

  • Królewski rosół z makaronem

Danie Główne:

  • Polędwiczka wieprzowa gotowana w niskiej temperaturze z sosem grzybowym
  • Tradycyjny zraz wołowy z farszem w sosie własnym
  • Ziemniaki z wody, frytki,
  • Zestaw surówek (2 rodzaje)

Deser:

  • Ciasto (4 rodzaje)

Zakąski:

  • Smażony pstrąg z sałatką ze świeżych ziół
  • Pieczeń drobiowa z szafranem i kurkami
  • Szynka długo pieczona w sosie vitello tonnato
  • Pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym
  • Schab ze śliwką gotowany metodą sous vide
  • Karkówka długo pieczona
  • Półmisek wędlin tradycyjnych
  • Deska serów z bakaliami
  • Mix sałat z młodymi warzywami i sosem winegret
  • Sałatka z kurczakiem, mini mozarellą i winegret balsamicznym
  • Patery z owocami

PO PÓŁNOCY:

  • Żurek staropolski, Boeuf Strogonoff lub gulasz węgierski (Bogracz)

NAPOJE:

  • Kawa, herbata
  • Szampan na przywitanie gości

 

Cena 280zł./os

Menu weselne II

Zupa:

(serwowana w wazach, jedna do wyboru)

  • Królewski rosół z makaronem
  • Krem z pomidorów i oliwą bazyliową

Danie Główne:

  • Filet z kurczaka faszerowany mozarellą z sosem bazyliowym
  • Pstrąg z pieca z masłem i ziołami lub sandacz w sosie krewetkowym
  • Pieczeń w sosie grzybowym
  • Ziemniaki z wody, frytki,
  • Zestaw surówek (2 rodzaje)

Deser:

  • Ciasto (4 rodzaje)

Zakąski:

  • Smażony pstrąg z sałatką ze świeżych ziół
  • Sałatka caprese z pesto bazyliowym
  • Szynka długo pieczona w sosie vitello tonnato
  • Pierś z kurczaka w sosie słodko kwaśnym
  • Schab ze śliwką gotowany metodą sous vide
  • Karkówka długo pieczona
  • Swojski pasztet z bakaliami lub owocami
  • Pieczona pierś z indyka z morelą
  • Półmisek wędlin tradycyjnych
  • Deska serów z bakaliami
  • Mix sałat z młodymi warzywami i sosem winegret
  • Sałatka z kurczakiem, mini mozarellą i winegret balsamicznym
  • Patery z owocami

Przed północą:

  • Pałki z kurczaka pieczone w czerwonym winie z rozmarynem

Po północy:

  • Pałki z kurczaka pieczone w czerwonym winie z rozmarynem

NAPOJE:

  • Kawa, herbata
  • Szampan na przywitanie gości

Cena 299zł./os

Menu weselne III

Zupa:

(serwowana w wazach, jedna do wyboru)

  • Zupa grzybowa z całymi kapeluszami, kwaśną śmietaną i łazankami
  • Barszcz ukraiński z wołowiną
  • Krem z białych warzyw i oliwą truflową
  • Zupa rybna z klopsikami rybnymi

Danie Główne:

  • De Volaye
  • Tradycyjny zraz wołowy z farszem w sosie własnym
  • Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
  • Pstrąg z masłem i ziołami
  • Ziemniaki z wody, frytki,
  • Zestaw surówek (2 rodzaje)

Deser:

  • Ciasto (4 rodzaje)

Zakąski:

  • Smażony pstrąg z sałatką ze świeżych ziół
  • Schab ze śliwką gotowany metodą sous vide
  • Łosoś Gravlax
  • Pieczeń drobiowa z szafranem i kurkami
  • Swojski pasztet z bakaliami lub owocami
  • Zimne nóżki
  • Rolada z kaczki z żurawiną
  • Zawijany boczek z migdałami
  • Karkówka długo pieczona
  • Półmisek wędlin tradycyjnych
  • Deska serów z bakaliami
  • Mix sałat z młodymi warzywami i sosem winegret
  • Sałatka z kurczakiem, mini mozarellą i winegret balsamicznym
  • Patery z owocami
  • Masło, pieczywo

Przed północą:

  • Płonąca szynka wieprzowa

Po północy:

  • Żurek staropolski, Boeuf Strogonoff lub gulasz węgierski (Bogracz)

NAPOJE:

  • Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane serwowane bez ograniczeń
  • Szampan na przywitanie gości

Cena 330zł./os

Menu weselne IV

Powitanie Pary Młodej Moet & Chandon Champagne

Zupa:

(serwowana w wazach, jedna do wyboru)

  • Zupa grzybowa z całymi kapeluszami, kwaśną śmietaną i łazankami
  • Barszcz ukraiński z wołowiną
  • Krem z białych warzyw i oliwą truflową

Danie Główne:

  • De Volaye
  • Tradycyjny zraz wołowy z farszem w sosie własnym
  • Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
  • Pstrąg z masłem i ziołami lub sandacz pieczony z sosem krewetkowym
  • Ziemniaki z wody, frytki,
  • Zestaw surówek (2 rodzaje)

Deser:

  • Ciasto (4 rodzaje)

Zakąski:

  • Smażony pstrąg z sałatką ze świeżych ziół
  • Schab ze śliwką gotowany metodą sous vide
  • Łosoś Gravlax
  • Pieczeń drobiowa z szafranem i kurkami
  • Swojski pasztet z bakaliami lub owocami
  • Zimne nóżki
  • Rolada z kaczki z żurawiną
  • Zawijany boczek z migdałami
  • Karkówka długo pieczona
  • Półmisek wędlin tradycyjnych
  • Deska serów z bakaliami
  • Mix sałat z młodymi warzywami i sosem winegret
  • Sałatka z kurczakiem, mini mozarellą i winegret balsamicznym
  • Patery z owocami

Przed północą:

  • Pałki z kurczaka pieczone w czerwonym winie z rozmarynem

Po północy:

  • Żurek staropolski, Boeuf Strogonoff lub gulasz węgierski (Bogracz)
  • Dzik pieczony / Szynka wieprzowa płonąca

NAPOJE:

  • Kawa, herbata, woda, soki, napoje gazowane serwowane bez ograniczeń
  • Szampan na przywitanie gości
  • Napoje alkoholowe:
    • Wódka 0,5l/os, Wino 1l/4os oraz Piwo 0.5l/1os

Cena 410zł./os

Dodatkowo można zamówić:

  • DZIK LUB JAGNIE PIECZONE 1900/szt
  • SZYNKA PŁONĄCA 10zł/os.
  • PIECZONY UDZIEC CIELĘCY z sosem grzybowym 11zł/os.

STÓŁ WIEJSKI:

  • kiełbasa wiejska,
  • szynka wiejska,
  • boczek,
  • kabanosy,
  • pasztet,
  • ogórek kwaszony, grzybki marynowane,
  • sos chrzanowy,
  • smalec ze skwarkami,
  • chleb wiejski

17zł/os.

Poprawiny

  • ZIMNE PRZEKĄSKI 45zł/os.
  • ZUPA +15zł/os.
  • DRUGIE DANIE +30zł/os.

Cena obejmuje salę oraz obsługę.
CZAS TRWANIA POPRAWIN:

  • 15:00 - 20:00

LUB

  • 14:00 - 19:00

NAPOJE BEZALKOHOLOWE SERWOWANE BEZ OGRANICZEŃ PŁATNE DODATKOWO 12ZŁ/OS.* LUB WŁASNE
* 12 zł / os. przy wyborze zestawu weselnego numer 3 oraz numer 4. Przy
wyborze zestawów numer 1 oraz numer 2 koszt napoi serwowanych bez
ograniczeń to 20 zł / os.

ZALICZKA 300ZŁ.

Komunie

Menu komunijne I

Zupa w wazach:

  • Staropolski rosół z warzywami i domowym makaronem;

lub

  • Domowy barszcz czerwony z kołdunami. 

Danie główne

Danie serwowane na półmiskach (4 rodzaje mięs- 3 porcje/os.):

  • De volaille – panierowany kotlet drobiowy z masłem i ziołami;
  • Zraz – rolada wołowa nadziewana tradycyjnym farszem, sos pieczeniowy
  • Karkówka wieprzowa długo pieczona w sosie kurkowym;
  • Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym;
  • Zestaw surówek sezonowych (2 rodzaje);
  • Ziemniaki z wody, Frytki.

Istnieje możliwość komponowania zestawów o inne mięsa.

Deser: 

  • 4 rodzaje ciasta (200g/os)

Napoje:

  • Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)
  • Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

Cena: 199,00 zł/os.

Menu komunijne II

Zupa w wazach:

  • Staropolski rosół z warzywami i domowym makaronem;

lub

  • Zupa rybna - Zupa na pomidorach i białej rybie;

Danie główne

Danie serwowane na półmiskach (4 rodzaje mięs- 3 porcje/os.):

  • Pierś z kaczki - z sosem malinowym;
  • Zraz - rolada wołowa nadziewana tradycyjnym farszem, sos pieczeniowy;
  • Pstrąg - pieczony na maśle;
  • Sznycel schabowy - na modrej kapuście;
  • Zestaw surówek sezonowych (2 rodzaje);
  • Ziemniaki z wody, Frytki.

Istnieje możliwość komponowania zestawów o inne mięsa.

Deser: 

  • 4 rodzaje ciasta (200g/os)

Napoje:

  • Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)
  • Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

Cena: 219,00 zł/os.

Dodatkowo proponujemy:

Dowolną przystawkę z karty menu:

  • Tria humus (vege) – Mus z ciecierzycy, pasty sezamowej i oliwy w trzech smakach
  • Kalamarakia – Kalmary z grilla w sosie limonkowym
  • Kofta – Szaszłyki z mielonej baraniny, sos pomidorowy
  • Feta saganaki (vege) – Oryginalna grecka feta zapiekana z pomidorem, czosnkiem
    i oliwą
  • Carpaccio – Mięso wołowe marynowane, rukola, parmezan, oliwa z oliwek

Cena:30,00 zł/os.

Deser:

  • Pagotou – pucharek lodów z owocami i bitą śmietaną

Cena:  20,00zł/os.

Kolację w formie zimnych półmisków:

  • Glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską;
  • Karczek pieczony;
  • Pierś z indyka nadziewana morelą i szałwią;
  • Pstrąg z auszpikiem i pastą z pieczarek;
  • Rolada z boczku z migdałami;
  • Terrina francuska;
  • Półmisek wędlin;
  • Deska serów;
  • Pieczywo, masło.

Cena: 50,00 zł/os.

Zestawy Prywatne

ZESTAW LUKULLUS PREMIUM

I.

Półmiski greckich przystawek zimnych:

  • mus z ciecierzycy, pasty sezamowej i oliwy;
  • dip z pieczonego bakłażana;
  • marynowane oliwki i papryczki;
  • Horiatiki – tradycyjna sałatka z oryginalna grecką fetą;

Półmiski greckich przystawek na ciepło:

  • Meze Lukullus – owoce morza – smażona ośmiornica i krewetki, sardeles tiganites, mule;
  • Feta saganaki – oryginalna grecka feta zapiekana z pomidorem, czosnkiem i oliwą;
  • Kofta – szaszłyki z mielonej baraniny z sosem pomidorowym.

II.

Zupa w wazach, do wyboru:

  • Kakavia – tradycyjna zupa rybna z białą rybą, małżami, krewetkami, marchewką, pomidorami i ziołami;

lub

  • Kociołek mięsny – zupa z wołowiną marynowaną w winie, baraniną pieczoną z czosnkiem, papryką, ogórkiem i kwaśną śmietaną.

III.

Danie główne serwowane na półmiskach

  • Beef Stifado – duszona wołowina w sosie z leśnymi grzybami,
    ziemniak pieczony serwowany z sosem tzatziki, warzywa grillowane;
  • Halibut atlantycki – smażony filet z tymiankiem, frytki, warzywa z patelni.

IV.
Deser:

  • Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych

V.

Napoje:

  • Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)
  • Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.
Napoje alkoholowe -10% od ceny regularnej.

Cena: 225,00 zł/os.

ZESTAW PAROS

I.

Zupa w wazach, do wyboru:

  • Kakavia – tradycyjna zupa rybna z białą rybą, małżami, krewetkami, marchewką, pomidorami i ziołami;
  • Kociołek mięsny – zupa z wołowiną marynowaną w winie,  baraniną pieczoną z czosnkiem, papryką, ogórkiem i kwaśną śmietaną.

II.

Danie serwowane na półmiskach

(4 rodzaje mięs- 3 porcje/os.):

  • Psaronefri – polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonym pieprzem;
  • Gyros – opiekane mięso drobiowe;
  • Keftedakia – wieprzowe, greckie kuleczki mięsne;
  • Horiatiki – tradycyjna sałatka grecka z serem feta i oliwkami;
  • Beef stifado – duszona wołowina w sosie z grzybami

lub

  • Arnaki Kleftiko – baranina z udźca pieczona w pergaminie z warzywami.
  • Ziemniaki opiekane, Frytki, Sos tzatziki.

Istnieje możliwość komponowania zestawów o inne mięsa.

III.

Deser: 

  • 4 rodzaje ciasta

IV.

Napoje:

  • Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)
  • Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

Cena: 198,00 zł/os.

ZESTAW RODOS

I.

Zupa w wazach, do wyboru:

  • Kakavia – tradycyjna zupa rybna z białą rybą, małżami, krewetkami, marchewką, pomidorami i ziołami;

lub

  • Kociołek mięsny – zupa z wołowiną marynowaną w winie, baraniną pieczoną z czosnkiem, papryką, ogórkiem i kwaśną śmietaną.

II.

Danie serwowane na półmiskach

(wszystkie wymienione pozycje):

  • Papia me portokalia–pierś kaczki z kandyzowaną pomarańczą;
  • Psaronefri –polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonym pieprzem;
  • Sola – filet z soli z pieca;
  • Horiatiki – tradycyjna sałatka grecka z serem feta i oliwkami;
  • Ziemniaki opiekane, Frytki, Sos tzatziki.

III.

Napoje:

  • Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)
  • Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

Cena: 178,00 zł/os.

ZESTAW GRECKI

I.

Zupa w wazach, do wyboru:

  • Kakavia – tradycyjna zupa rybna z białą rybą, małżami, krewetkami, marchewką,  pomidorami i ziołami;

lub

  • Kociołek mięsny – zupa z wołowiną marynowaną w winie, baraniną pieczoną z czosnkiem, papryką, ogórkiem i kwaśną śmietaną.

II.

Danie serwowane na półmiskach

(wszystkie wymienione pozycje):

  • Psaronefri –polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonym pieprzem;
  • Gyros – opiekane mięso drobiowe;
  • Keftedakia – greckie kuleczki mięsne;
  • Horiatiki – tradycyjna sałatka grecka z serem feta i oliwkami;
  • Ziemniaki opiekane, Frytki, Sos tzatziki.

III.

Napoje:

  • Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)
  • Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

Cena: 158,00 zł/os.

ZESTAW POLSKI

I.

Zupa w wazach:

  • Staropolski rosół z warzywami i domowym makaronem;

II.

Danie serwowane na półmiskach

(wszystkie wymienione pozycje):

  • De volaille – panierowany kotlet drobiowy z masłem i ziołami;
  • Zraz - rolada wołowa nadziewana tradycyjnym farszem, sos pieczeniowy;
  • Karkówka wieprzowa długo pieczona w sosie kurkowym;
  • Zestaw surówek sezonowych
  • Ziemniaki z wody, Frytki.

III.

Napoje:

  • Napoje bezalkoholowe (woda, soki, napoje gazowane)
  • Kawa, herbata serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

Cena: 158,00 zł/os.

Dodatkowo proponujemy:

Dowolną przystawkę z karty menu:

  • Tria humus (vege) – Mus z ciecierzycy, pasty sezamowej i oliwy w trzech smakach
  • Kalamarakia – Kalmary z grilla w sosie limonkowym
  • Kofta – Szaszłyki z mielonej baraniny, sos pomidorowy
  • Feta saganaki (vege) – Oryginalna grecka feta zapiekana z pomidorem, czosnkiem
    i oliwą
  • Carpaccio – Mięso wołowe marynowane, rukola, parmezan, oliwa z oliwek

Cena:30,00 zł/os.

Deser:

  • Pagotou – pucharek lodów z owocami i bitą śmietaną

Cena:  20,00zł/os.

Kolację w formie zimnych półmisków:

  • Glazurowany schab nadziewany śliwką kalifornijską;
  • Karczek pieczony;
  • Pierś z indyka nadziewana morelą i szałwią;
  • Pstrąg z auszpikiem i pastą z pieczarek;
  • Rolada z boczku z migdałami;
  • Terrina francuska;
  • Półmisek wędlin;
  • Deska serów;
  • Pieczywo, masło.

Cena: 50,00 zł/os.

Stypy

Stypa - zestaw I

Zupa:

(Serwowana w wazach)

  • Staropolski rosół z warzywami i domowym makaronem;

Danie główne:

(Serwowane indywidualnie)

  • Panierowany schab z kostką serwowany z sezonową surówką oraz
  • ziemniakami z wody

Deser:

(jedna pozycja do wyboru, 150 g/os.)

  • Jabłecznik na kruchym cieście
  • Sernik z kruszonką

Napoje:

  • Kawa, herbata, woda gazowana, woda niegazowana serwowane bez ograniczeń

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

CENA: 75,00 zł/os.

Stypa - zestaw II

Zupa:

(Serwowana w wazach)

  • Staropolski rosół z warzywami i domowym makaronem;

Danie główne:

(Dwa rodzaje do wyboru, serwowane na półmiskach)

  • Piccata z kurczaka w sosie pomidorowym;
  • Pieczeń wieprzowa w sosie własnym;
  • Ziemniaki z wody;
  • Frytki;
  • Zestaw surówek sezonowych (2 rodzaje do wyboru):
    • Surówka wiosenna z koperkiem
    • buraczki na zimno
    • Marchewka z groszkiem
    • buraczki na ciepło

Deser:

(jedna pozycja do wyboru, 150 g/os.)

  • Jabłecznik na kruchym cieście
  • Sernik z kruszonką

Napoje:

  • Kawa, herbata, woda gazowana, woda niegazowana, kompot.
    serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

 

CENA: 85,00 zł/os.

Stypa - zestaw III

Zupa:

(Serwowana w wazach)

  • Staropolski rosół z warzywami i domowym makaronem;

Danie główne:

(Dwa rodzaje do wyboru, serwowane na półmiskach)

  • De volaille – panierowany kotlet drobiowy z masłem i ziołami;
  • Pieczeń wieprzowa w sosie własnym;
  • Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i mozarellą
  • ziemniaki z wody;
  • frytki;
  • Zestaw surówek sezonowych (2 rodzaje do wyboru):
    • Surówka wiosenna z koperkiem
    • buraczki na zimno
    • Marchewka z groszkiem
    • buraczki na ciepło

Deser:

(Trzy pozycje 200 g/os.)

  • Jabłecznik na kruchym cieście
  • Sernik z kruszonką
  • W-Z

Napoje:

  • Kawa, herbata
    serwowane bez ograniczeń przez cały czas trwania uroczystości.
  • Napoje bezalkoholowe (woda, sok jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy, czarna porzeczka)

Odświętne nakrycie stołu w cenie zestawu.

 

CENA: 100,00 zł/os.